Ekonomi

Alman Maliye Bakanı’ndan itiraf: Fakirleşiyoruz

Artık rekabetçi değilizLindner itiraf etti ve konuşmasına şöyle devam etti: “ Ekonomik büyümemiz olmadığı için giderek yoksullaşıyoruz. Geride kalıyoruz“dedi.

Bakanın bu değerlendirmesi, devam eden ‘salgının sonuçlarına’ dayanıyor. Ukrayna’ya koşulsuz destek‘ ve daha önce endüstri için kullanılıyordu Ucuz Rus gazını reddedinSavaş sonrası dönemde Alman ekonomisinin içinde bulunduğu zor durum teyit edilirken, ülkede ekonomik büyümenin en iyi ihtimalle zayıf olacağı tahmin ediliyor.

Özeleştiri de yapan Lindner, şöyle konuştu: Hükümetin bu analizden herhangi bir sonuç çıkarmaması bana göre mümkün değil.” ekledi.

Bakanın açıklaması, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD) Alman ekonomisinin bu yıl sadece yüzde 0,3 büyüyeceğine ilişkin tahminini yayınlamasından birkaç saat sonra geldi.

OECD küresel ekonominin bu yıl yüzde 2,9 büyüyeceğini öngörüyor

‘Büyümenin Temellerinin Güçlendirilmesi’ temasıyla hazırlanan Ekonomik Görünüm Ara Raporu’nu açıklayan OECD, 2023’te yüzde 3,1 olan küresel ekonomik büyümenin bu yıl yüzde 2,9’a gerileyeceğini, 2025’te ise yeniden yüzde 3’e yükseleceğini öngördü.

Geçtiğimiz yıl küresel ekonomi yüzde 3,1 büyürken, bu büyüme özellikle ABD’de dördüncü çeyrek de dahil olmak üzere yıl boyunca güçlü kalmayı sürdürdü.

Öte yandan, diğer birçok gelişmiş ülkede enerji krizinin etkilerini yansıtacak şekilde daha zayıftı.

Avro Bölgesi’nde büyüme yüzde 0,5 olurken Avrupa’nın en büyük ekonomisi Almanya’daYüzde 0,1 oranında daralma yaşandı.

Ekonomik büyümenin 2023 yılında İngiltere’de yüzde 0,3, Fransa’da yüzde 0,9, Çin’de yüzde 5,2, Hindistan’da yüzde 6,7 ve Türkiye’deYüzde 4,1 oldu.

Geçtiğimiz yıl büyüme G20 ülkelerinde yüzde 3,3, ABD’de ise yüzde 2,5 olarak gerçekleşti.

Brezilya ekonomisi yüzde 3,1, Japonya ekonomisi yüzde 1,9 ve Rus ekonomisiGeçtiğimiz yıl Suudi Arabistan ekonomisi yüzde 3,1 büyürken yüzde 0,9 küçüldü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu